Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο-ΙΛΙΟΥ/ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καλούμε για μια δυναμική απάντηση με «μαύρο» στην δεξιά όλων των μορφών, είτε κρύβονται πίσω από την μάσκα των «ανεξάρτητων» είτε όχι.

Καλούμε κάθε αγωνιστή να υποστηρίξει και  να ψηφίσει  τα αριστερά ψηφοδέλτια(ΣYPIZA, KKE) όπου αντιπαρατίθενται με δεξιά ή “κεντροαριστερά” σχήματα τύπου Καμίνη-Σγουρού ή άλλων ψευτο-ανεξάρτητων. 

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών:  
·         στο ΙΛΙΟΝ  ακυρώνουμε τους  αστούς εκπροσώπους !
·         Στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ρίχνουμε μαύρο στην δεξιά και ψηφίζουμε το αριστερό ψηφοδέλτιο
 
Χαιρετίζουμε τους συντρόφους  και τους αγωνιστές που  στήριξαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών τα ψηφοδέλτια του Αριστερού Σχήματος στο ΙΛΙΟΝ και της Ανυπότακτης Πετρούπολης και τους υποψήφιους του ΕΕΚ που συμμετείχαν σ’ αυτά!
 Όσες πρωτοβουλίες  πήραμε και όσα ζητήματα παλέψαμε  την προεκλογική περίοδο τα παλεύουμε από σήμερα και πάλι με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. 
Η αυτοοργάνωση στις γειτονιές για την υπεράσπιση της υγείας ,της παιδείας και της εργασίας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους τους υποστηρικτές του ΕΕΚ αλλά και κάθε πρωτοπόρο εργάτη και κοινωνικό αγωνιστή, κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο να  στηρίξει την Κυριακή το ανεξάρτητο επαναστατικό ψηφοδέλτιο του ΕΕΚ-Τροτσκιστές στις Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου, για την εργατική εξουσία, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό. 
 
 
Η Κ.Ο. ΙΛΙΟΥ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος εκτιμά ότι :
Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου φανέρωσε  την επιδείνωση της κρίσης πολιτικής εξουσίας  και αποσύνθεσης του αστικού πολιτικού συστήματος στην  χρεοκοπημένη Ελλάδα των Μνημονίων.

Όπου οι εκπρόσωποι της  κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου επιβίωσαν προσωρινά το πέτυχαν  δηλώνοντας  “ανεξάρτητοι” και “υπερκομματικοί” και χρησιμοποιώντας ψηφοθηρικά και  ασύστολα τα τοπικά πελατειακά τους δίκτυα.

Οι προσωπικές επιλογές του  πρωθυπουργού Σαμαρά μαυρίστηκαν αγρίως και η ΝΔ απέτυχε, για πρώτη φορά  στα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης, να μπει στον δεύτερο γύρο στον πρώτο  Δήμο της χώρας, τον Δήμο της Αθήνας,  καθώς και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική.
Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Αθήνα, αναμφίβολα, εκδηλώνει την δυναμική προς τα αριστερά που είχε φανεί ήδη το 2012, χωρίς, όμως συνολικά να παρατηρείται μια εκτίναξη ανάλογη με εκείνη.

 Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν, χωρίς να πάψει να συγκεντρώνει πλατιές λαϊκές προσδοκίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την άνοδό του να σκαλώνει, καθώς σπέρνει σκεπτικισμό, με τις ταλαντεύσεις του, τις μετατοπίσεις του δεξιότερα, την συμβιβαστική του στάση απέναντι σε ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο -με το σύστημα, με άλλα λόγια-  αλλά και με την λειτουργία του συχνά σαν “κολυμπήθρα” πασόκων, πρώην μνημονιακών και άλλων καιροσκόπων που μυρίστηκαν εξουσία.

Με τον αθεράπευτο σεχταρισμό του και τον αρτηριοσκληρωτικό του σταλινισμό το ΚΚΕ δεν μπορεί να κερδίσει όπως θα ήθελε τις υπαρκτές αριστερές δυσαρέσκειες απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις κατάρες που του  εκτοξεύει. Γι’ αυτό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρξε καθήλωση ή και  πτώση των ψήφων του και μάλιστα στα μεγάλα προλεταριακά κέντρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει μια  αναγνωρίσιμη μεν παρουσία στο κίνημα πανελλαδικά αλλά με τον “αριστερό ευρωσκεπτικισμό” και τα αποτυχημένα φλερτ με το Σχέδιο Β του Αλαβάνου αποτυχαίνει η ίδια να γίνει  εναλλακτική επαναστατική διεθνιστική λύση στην κρίση της Αριστεράς.

Είναι αυτή η κρίση της Αριστεράς, της ηγεσίας του εργατικού κινήματος, που πρέπει να ξεπεραστεί για να υπάρξει διέξοδος από την οικονομική κρίση και από την κρίση πολιτικής εξουσίας. Το αδιέξοδο που επιτείνεται σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής  είναι το πιο εύφορο έδαφος για τα σαρκοβόρα σαπρόφυτα του ναζισμού της  “Χρυσής Αυγής” που είδανε να πολλαπλασιάζονται οι ψήφοι τους σε Αθήνα και Αττική.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Είναι ολοφάνερο ότι οι καθυστερημένες και περιορισμένες διώξεις τους από την κυβέρνηση των Μπαλτάκων έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν είναι το αστικό κράτος -που προστατεύει τους φασίστες και που το προστατεύουν- αυτό που θα σταματήσει την Ναζιστική συμμορία αλλά ένα ρωμαλέο εργατικό-λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα που θα ξεριζώσει το σύστημα που γεννά τον φασισμό.

Είναι η ίδια σήψη του καπιταλιστικού συστήματος και  η αποσύνθεση όχι απλά του πολιτικού συστήματος αλλά της ίδιας της πολιτικής σφαίρας συνολικά, που έφερε σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές όχι μόνο τις “επιτυχίες” των Κασιδιάρηδων και των Παναγιώταρων αλλά και  εκείνες των Μώραλη-Μαρινάκη στον Πειραιά (με τις ευλογίες της πειραϊκής Εκκλησίας και την αρωγή των ιδιωτικών στρατών των ιδιοκτητών ΠΑΕ) και του περιβόητου Μπέου στον Βόλο.

Το ΕΕΚ καλεί σε ασυμβίβαστη πάλη  ενάντια σε όλες αυτές τις μορφές της βαρβαρότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προβολή ταινίας στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ.

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ. - 21 ΜΑΗ, 7 ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΊΟΥ - Βασικός ομιλητής : επικεφαλής συνδυασμού σ. Δημήτρης Γεωργίου. Διοργάνωση : ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ 

Εκδήλωση του ΕΕΚ για τα 100 χρόνια απο την Οκτωβριανή Επανάσταση